SVJ a peníze


Tato zkratka znamená Společenství Vlastníků Jednotek a je jím člověk, který má něco, co je jejím společným majetkem. Tedy většinou byt, ale může to být také pozemek. My se však budeme věnovat pouze a jen bytům. Zjednodušeně řečeno, je to jakýsi spolek, nebo dříve družstvo. Tento má však právní podklad a také se podle toho musí chovat. To znamená mít někoho, kdo bude za vlastníky mluvit, kdo jim bude dělat vyúčtování, technické práce, které nebude dělat nějaká firma a tak dále a tak dále. Je toho poměrně hodně a některé z těchto činností a funkcí nejsou vůbec žádná legrace.

spousta bytů

Například práce s penězi. Podle našich zákonů, které vymýšlí velmi moudří lidé musí mít SVJ něco jako účetní. Tito lidé ve vládě vymysleli jednoduchou věcičku, kterou si za chvíli přečtete. Vypůjčil jsem si ji z wikipedie. Právní rámec upravující vedení účetnictví pro SVJ je dle zákona č. 563/1991 Sb. o účetnictví ve znění pozdějších předpisů a na základě vyhlášky č. 504/2002 Sb. – vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví. Domnívám se, že něco tak moudrého muselo dát hodně práce, a to jste ještě nečetli obsah. Provádění této činnosti musí být samo o sobě docela hezký nervák.

spousta bytů

V každém případě účtování SVJ to není nic pro běžného člověka, který myslí normálně, a proto se musí sehnat někdo, kdo přesně ví, o čem byla výše řeč. Takových lidí zase tak moc nebude, protože tohle účetnictví se ze zákona provádí stejně jako pro neziskové organizace. My si to řekneme prostě a stručně. Někoho takového sehnat dá pěknou fušku a když se to nakonec povede, může to být podvodník. Tento článek má za úkol tuto starost zrušit a doporučit profesionální firmu která tuto činnost zastane. Má dostatek lidí i zázemí. Zaměstnanci mají patřičné vzdělání, ano přesně dle norem, a také mají dostatek zkušeností. Klikněte tedy na odkaz zde v článku a na webu kam se tímto dostanete se můžete domluvit.