Proč se přestěhovat do Lotyšska?


Lotyšsko je země bohaté historie, malebné přírody a moderního přístupu. Lidé se sem stěhují z nejrůznějších důvodů. Pokud i vás napadla možnost stěhování do Lotyšska, pojďte se podívat, proč je Lotyšsko pro vás dobrou volbou.

Příroda

Lotyšsko má nádherné přírodní scenérie, písčité pláže a velká jezera. Je to země vody, protože se zde nachází více než dva tisíce řek a více než sedm tisíc jezer. Proto je Lotyšsko ideálním místem pro milovníky přírody a venkovních aktivit. Mimo divokou přírodu zde najdete také spoustu národních parků, které skrývají zajímavou flóru a faunu.

příroda

Zdravý životní styl

Lotyšové dbají na zdravý životní styl, což se odráží i v místní kuchyni. Ta čerpá zejména z místních a sezónních surovin. Tradiční pokrmy zahrnují tmavé pečivo, houbové pokrmy, mořské plodyy, ovoce a zeleninu. V zemi najdete také mnoho wellness center a nespočetnou nabídku sportovních aktivit, jelikož sport je něco, co je lotyšskému obyvatelstvu vlastní.

Nízké náklady na život

Jedno z největších lákadel, proč se přestěhovat do Lotyšska, jsou nízké náklady na živobytí. Oproti ostatním západoevropským zemím jsou zde ceny všeho mnohem dostupnější, ať už se jedná o bydlení, jídlo nebo služby. To vám velmi usnadní i začátek v této zemi.

Lotyšsko

Vzdělání a zdravotní péče

Lotyšsko je známé pro své kvalitní vzdělávání a také kvalitní zdravotní péči. Mnoho škol má akreditaci pro výuku v angličtině, což velmi usnadňuje situaci přistěhovalcům. Zdravotní systém je velmi rozvinutý a není problém v dostupnosti moderní a kvalitní zdravotní péče.

Pracovní trh

Lotyšsko v posledních letech zažívá významný rozvoj pracovních příležitostí na trhu. Především se rychle vyvíjí technologický sektor, oblast marketingu a digitálních oborů. Působí zde také mnoho mezinárodních firem, což znamená pestré možnosti pro získání zaměstnání.