Zázrak jménem fenykl


Na každou nemoc nebo problém existuje bylinka. To říkávaly už naše babičky. A měly pravdu, opravdu budete jen ztěží hledat problém, který by nějaká bylinka nedokázala vyřešit. Samozřejmě jde spíše o menší problémy, protože na léčbu akutních vážných stavů pomocí bylinek není prostor, ale pokud vás dlouhodobě trápí třeba nespavost nebo nadýmání, je to možné řešit bylinkami. Existuje jich spousta, a mnoho z nich většina lidí považuje za plevel, protože se vyskytují snad všude. Naučit se rozpoznávat, sbírat a využívat bylinky není jednoduché, protože je jich hodně, a z každé rostlinky se nějaká část používá na čaj, další třeba na mast. Proto je ideální něco se o bylinkách nejprve dozvědět. Mnohé bylinky nesmí užívat děti nebo třeba lidé s nemocným srdcem, tak jako je tomu u léků.

těhotná žena

Jedním z častých problémů, které sužují nejen děti ale i dospělé, je zažívání – především nadýmání a také zácpa. Zácpa je hlavně při dlouhodobějším stavu opravdu bolestivá a velice nepříjemná, a trápí už i novorozence. Ti pak mají koliky a dávají je najevo velice hlasitým pláčem. Mnohé maminky jistě znají fenyklový čaj, který dětem pomáhá právě při kolikách. Zajímá vás jestli se může pít fenyklový čaj v těhotenství?

květ fenyklu

Odpověď je ano, dá. Pomáhá i těhotným ženám s problémy se zažíváním. Není snadné udržet si pohodové a bezproblémové zažívání během těhotenství. Nejprve žena trpí nevolnostmi, a tak má velice omezený jídelníček, a později když miminko trochu vyroste, jí tlačí na všechny orgány v těle, což způsobuje právě například zácpu. Byl by problém kdyby si žena nemohla dát kvůli těhotenství ani bylinku, která je určená miminkům. Naštěstí je příroda moudrá a zařídila se tak, aby léčivé účinky fenyklu mohly pomáhat nejen miminkům, ale i jejich maminkám. I vám fenyklový čaj pomůže od bolestí způsobených zácpou.