K čemu jsou dobré oxy tablety


Dnes má bazén v podstatě každý z nás. A není divu, že to v podstatě nejlepší způsob, jak přežít současné horké letní dny. Není tedy divu, že jsou čím dál rozšířenější, a také jich existuje stále více druhů. A také nejspíš nebude žádným překvapením, bylo vyvinuto i mnoho nejrůznějších prostředků, které nám mají buď pomoci s údržbou bazénu, nebo nám koupání ještě zpříjemnit, případně obojí.

Jednou z nich jsou i oxy tablety chlorito.cz. Ty se používají nejčastěji ve vířivých vanách, avšak své použití najdou mimo jiné také v bazénu. Přesto je mnoho lidí příliš nezná, což je škoda. Mohou nám totiž s údržbou podstatně pomoci. Abychom zjistili jak, musíme se nejprve podívat, co jsou vlastně zač http://pamatovak.cz/spanelsky/neni-zac a jak fungují.

míč v bazénu

Již z jejich názvu můžeme vytušit, že se jedná o kyslíkové tablety. Jedná se v podstatě o upravený kyslík, který se při kontaktu s vodou aktivuje. To ostatně můžeme vidět, neboť po ponoření do vody z ní začne unikat spoustu bublinek. Ale k čemu slouží?

Ve vodě aktivují proces oxidace, okysličování vody. Jistě, to si většinou spojujeme pouze s oním bublinkovým efektem, který byl zmíněn výše, avšak ve skutečnosti toho dělají mnohem více. V první řadě onen kyslík reaguje s ostatními věcmi, jako například mikroorganismy, které najdeme prakticky v každé vodě, a které se rády rozmnožují a zhoršují kvalitu vody. Okysličená voda s tím může pomoci.

veřejné koupaliště

Dále je tu i vodní kámen, který se rád usazuje na nejrůznějších trubkách, které jsou součástí například filtračního systému. Právě kyslík jej pomáhá odstranit, a to i tam, kam se mechanické čištění těžko dostane, například v tryskách vířivky. Jedná se tedy o další přínos.

Ovšem je nutné vědět, že není vhodný vždy a za všech okolností. Například za určitých okolností může kyslík naopak podporovat růst mikroorganismů. Je také jedním ze základních předpokladů reznutí. Proto je potřeba jej používat jen opatrně, abychom si nezničili trubky. Proto není špatné se o použití poradit s odborníkem.